Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Engleski mediji: Manchester City mogao bi biti izbačen iz Premiershipa uz brutalnu kaznu

Najčitanije objave

Britanska javnost iznenađena je odlukom FA saveza da oduzme 10 bodova Evertonu zbog kršenja propisa o održivosti i profitu Premier lige. Toffiesi su dobili najveću kaznu u povijesti Premiershipa pa su odmah pali u zonu ispadanja, mediji očekuju da će se Everton žaliti i pratiti ostale klubove koji krše pravila.

Međutim, najznačajnija i najsloženja istraga vodi se protiv aktualnog prvaka Manchester Cityja. Osvajač Lige prvaka još je u veljači optužen za mogućnost kršenja FFP-a od sezone 2009./10. do sezone 2017./18. po čak 115 točaka, no službena odluka istražitelja još uvijek nije donesena.

– Meni se 10 bodova kazne za Everton čini grubo u slučaju jednostavnog kršenja pravila FFP-a. Ali to potvrđuje da bi sankcije protiv Cityja (ako se dokažu) i protiv Chelseaja (koji je još pod istragom) mogle dovesti do izbacivanja iz lige – izjavio je Stefan Borson, odvjetnik koji je savjetovao City tijekom istrage u klubu.

Britanski medij The Times tvrdi kako je osim izbacivanja u niži rang moguće i oduzimanje 30 bodova, ali istovremeno smatra kako će proces biti jako dug te da slučaj Cityja neće biti riješen još minimalno dvije godine.

Najnovije objave