Utorak, 16 Aprila, 2024

Openhajmeru sedam Oskara, najbolji glumci su Cillian Murphy i Emma Stone

Najčitanije objave

Večeras je u Dolby Theatreu u Los Angelesu održana 96. ceremonija dodjele najprestižnijih filmskih nagrada Oscar, pod vodstvom komičara Jimmyja Kimmela, koji je već četvrti put bio domaćin.

Film “Oppenheimer” redatelja Christophera Nolana istaknuo se kao glavni favorit s čak 13 nominacija, dok su mu za petama bili “Uboga stvorenja” Yorgosa Lanthimosa s 11 nominacija te “Ubojice cvijetnog mjeseca” Scorsesea s 10 nominacija.

Kao što se i očekivalo, film “Oppenheimer” dominirao je večeri, osvojivši čak 7 nagrada od 13 nominacija!

Od njegovog dolaska u kina prošlog ljeta, mnogi su predvidjeli kako će upravo ova drama Christophera Nolana biti favorit za osvajanje Oscara za najbolji film te mnoge druge kategorije. Tema genijalnog uma postavila se kao jedna od najintrigantnijih filmskih priča 2023. godine, a film je bio nagrađen najboljim filmom, najboljim redateljem, najboljim glumcima u glavnim i sporednim ulogama, najboljom fotografijom, montažom i glazbom.

 

“Cillian Murphy izrazio je svoj ponos kao Irac primajući svog prvog Oscara te potvrdio svoj status kao jedna od najvećih zvijezda godine. ‘Snimili smo film o čovjeku koji je stvorio atomsku bombu i, bilo to dobro ili loše, svi mi živimo u Oppenheimerovom svijetu. Želim ovo posvetiti mirotvorcima diljem svijeta’, rekao je Murphy.

Iznenađenje večeri predstavljao je film “Uboga stvorenja”, priča o djevojci proizašla iz bizarnog eksperimenta. Ovaj fantastični film osvojio je čak četiri Oscara, uključujući i onaj za najbolju glavnu glumicu.

“Emma Stone dijelila je svoju zahvalnost s cijelim timom filma, ističući važnost zajedničkog rada. ‘Ovo je tim koji je okupljen kako bi stvorio nešto veće od zbroja svojih dijelova. To je najljepši dio filmskog procesa – svi zajedno. Duboko sam počašćena što mogu podijeliti ovo iskustvo sa svakim članom glumačke postave, svakim članom ekipe, sa svakim pojedincem koji je uložio ljubav, brigu i briljantnost u stvaranje ovog filma. Hvala Yorgosu što je podario život Belli Baxter. Zauvijek sam ti zahvalna. Hvala što si nas pozvao da budemo dio ovog tima’, rekla je Stone.

Unatoč debitiranju na Filmskom festivalu u Cannesu, brojnim pohvalama i nominacijama u deset kategorija, film “Ubojice cvijetnog mjeseca” Martina Scorsesea ovog puta nije osvojio Oscara, što je iznenadilo i razočaralo obožavatelje i kritičare.

Najnovije objave