Utorak, 25 Juna, 2024

Edin Džeko propušta prijateljske utakmice zbog iscrpljenosti

Najčitanije objave

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, neće se pojaviti na predstojećem okupljanju naše selekcije, koje će biti prvo pod vodstvom novog selektora Sergeja Barbareza. Odluka je donesena u dogovoru sa selektorom, a razlog je Džekova iscrpljenost nakon duge i naporne sezone.

Džeko će propustiti prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije, što je prilika da se odmori i regeneriše, dok će drugi igrači imati šansu da se pokažu i dokažu selektoru. Ovaj potez Barbareza sugeriše njegovu namjeru da pruži priliku novim snagama u reprezentaciji, dok se za Džeka otvara mogućnost dužeg odmora.

Još uvijek nije donesena konačna odluka o Džekovoj budućnosti u reprezentaciji. Ovaj 38-godišnji napadač možda će razmotriti mogućnost oproštaja od nacionalnog dresa, ali za sada nema zvaničnih informacija u tom pravcu. Podsjećamo da su se u proteklih nekoliko dana od reprezentacije oprostili Miralem Pjanić i Ibrahim Šehić, što je značajan gubitak za tim.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će se suočiti sa Engleskom 3. juna u Newcastleu, dok će se šest dana kasnije sastati sa Italijom u Empoliju. Ove prijateljske utakmice biće prilika za Barbareza da testira nove igrače i strategije, te da započne novu eru bosanskohercegovačkog fudbala.

Najnovije objave