Utorak, 16 Aprila, 2024

Večeras 96. dodjela Oscara: Od rekorda Johna Williamsa do troškova odijevanja

Najčitanije objave

Pred nama je 96. dodjela Oscara, koja će se održati ove nedjelje na tradicionalnoj lokaciji u Dolby Theatreu u Hollywoodu. I dok su nominirani već poznati, donosimo nekoliko zanimljivih činjenica koje bi vam mogle promaknuti.

Jeste li znali da se Jodie Foster, nominirana za najbolju sporednu glumicu, natjecala za Oscara prije 47 godina? Još kao 14-godišnjakinja osvojila je dva Oscara – 1989. za ulogu u filmu ‘Optužena’ i 1992. za ulogu u ‘Kad jaganjci utihnu’.

Judd Hirsch dobio je ponovnu nominaciju nakon 42 godine čekanja!

John Williams, nominiran za najbolju glazbu u filmu ‘Indiana Jones: Zov sudbine’, sada ima 91 godinu i postavlja novi rekord sa svojih 54 nominacija za Oscara.

Film ‘Barbie’ je prvi film nakon ‘La La Landa’ 2017. godine koji ima dvije nominacije za najbolju originalnu pjesmu: ‘I'm Just Ken’ i ‘What Was I Made For’.

Evo nekih fascinantnih brojki:

18 radnika postavljalo je crveni tepih.
Korišteno je 30 rola crvenog tepiha.
Utrošeno je 600 sati na postavljanje tepiha.
Potrošeno je 24.700 dolara na tepih.
Tepih pokriva 50.000 kvadratnih stopa.
Prosječan trošak odijevanja za osobu koja prvi put stiže na Oscare iznosi 266 tisuća dolara.
Trošak odijevanja prosječne sudionice iznosi 5 milijuna dolara.
Ukupni trošak odijevanja glavne glumice s A-liste je 10 milijuna dolara.
Najskuplje odijelo ikad nošeno na dodjeli Oscara koštalo je 18.1 milijun dolara i nosila ga je Cate Blanchett 2014. godine.
Najskuplja dijamantna ogrlica ikada nošena na dodjeli Oscara koštala je 30 milijuna dolara, a tu je privilegiju imala Lady Gaga.

Najnovije objave