Utorak, 16 Jula, 2024

Objavljen skriveni intervju Alekseja Navaljnog: ‘Zapad ne čini ništa! Pa pogledajte ko vam živi u Londonu!‘ (VIDEO)

Najčitanije objave

Aleksej Navaljni se obrušio na ‘korumpirane dužnosnike’ u Londonu koji, prema tvrdnjama Sky News-a, pomažu režimu Vladimira Putina u skrivanju prljavog novca.

U neviđenom intervjuu koji je obavio Sky News, preminuli ruski opozicioni lider razgovarao je o nadi u bolju budućnost Rusije i rizicima koje je preuzimao.

“Ja sam optimista. Nadam se da ovih 20 godina Putinova režima nije uklesano u kamenu, da to nije naša sudbina”, rekao je, četiri godine prije svoje smrti.

Intervju je objavljen u februaru 2020. godine i vjeruje se da je jedan od posljednjih koje je Navaljni dao dok je još bio potpuno zdrav. U augustu iste godine bio je otrovan na letu za Moskvu. U opsežnom razgovoru govorio je o budućnosti Rusije u Evropi, ličnoj sigurnosti i kritikovao Veliku Britaniju i Zapad zbog odnosa prema Putinovim suradnicima.

“Zapad ne čini mnogo, rekao bih. Postoje neki ritualni plesovi, ali zapravo se ništa ne događa. Zašto korumpirani dužnosnici još uvijek žive u Londonu? Zato što još uvijek plaćaju ogroman broj izvrsnih londonskih advokata”, izjavio je Navaljni.

“Takvi ljudi, izgledaće vrlo civilizirano, bićete zadovoljni sjesti s njima i razgovarati, nosiće kravate i ponašati se pristojno, ali u isto vrijeme služe interesima potpunih bandita”, dodao je prije četiri godine.

U istom intervjuu Navaljni je istakao da je Rusija evropska zemlja i da svi ljudi koji u njoj žive žele biti dio Evrope.

“Nadam se da ću za deset godina, ako ponovo razgovaramo, moći reći kako smo uspjeli pobijediti korupciju”, rekao je.

Intervju koji je obavio Sky News, prvi put je prikazan u dokumentarnoj seriji “Nakon pada”, režiranoj od strane Matthew Torne-a, a produciranoj od strane Andrew Duncan-a.

Najnovije objave