Srijeda, 24 Jula, 2024

Marko Louis za Radio M: Dino me oduševio, kao da tek snima prvi album

Najčitanije objave

Duet Dine Merlina i Marka Louisa “Ne radujemo se” već na prvo slušanje budi posebnu emociju i ističe ozbiljnu kandidaturu da postane bezvremenski hit, kakvih naš najpopularniji kantautor već ima mnogo iza sebe.

Srbijanski pjevač Marko Louis bio je današnji gost Radija M, gdje je posebno govorio o ovoj pjesmi i prvim impresijama nakon njenog objavljivanja. U razgovoru za Radio M, Marko je opisao kada je i kako došlo do saradnje sa Dinom Merlinom.

“Saradnja je počela tako što smo se upoznali u novogodišnjoj emisiji na BHRT-u, čini mi se prije dvije godine. Tada mi je rekao ‘Marko, ja sam tvoj fan, volim tvoju grčku tragediju'… Dan poslije su me pozvali da napravimo sastanak i dogovorili se da sarađujemo. Brzo poslije toga je nastala pjesma Krive karte, za koju sam ja radio aranžman. Poslije toga smo snimili i ovaj duet i dugo sam čekao da izađe. Ponosan sam na ovu saradnju sa Dinom Merlinom koji je velika legenda, ali sam ponosan i na aranžman, jer sam to radio kao da radim za sebe. Baš sam zadovoljan kako je ispalo, nekako kao da mi je pao kamen sa srca, a drago mi je i što se ljudima sviđa”, rekao je Louis, te nastavio:
“Reakcije na pjesmu su vrlo pozitivne. Naravno da ima uvijek i nekih glupih komentara, ali su apsolutno u manjini. Lijepo mi je vidjeti da neki ljudi pišu da su jedva čekali našu saradnju. Dino me oduševio, u studiju se ponaša kao da je mladi, perspektivni muzičar koji tek treba da snimi prvi album. Toliko entuzijazma… Potpuno me pokrenula ta njegova energija”.

Marko priznaje da mu nije bilo teško sarađivati sa Dinom, koji važi za perfekcionistu.

“Iskreno, čuo sam da Dino zaista jeste zahtjevan za saradnju, ali mi smo vrlo brzo dolazili do nekih rješenja. Nismo imali baš nikakvih problema i sva iskustva su pozitivna”.

Pjesma “Ne radujemo se” je snimljena prilično davno, otkriva Marko.

“Ova pjesma je bila gotova sigurno prije godinu, pa i više. Čekali smo da se snimi spot. Nisam toliko dugo radio na tome, ja sam takav, brzo završavam posao, pa onda dodajem sitnice. Nisam baš perfekcionista u poslu. Više sam čekao trenutak kada ćemo je konačno objaviti”.

Marko Louis je u razgovoru za Radio M najavio da će, do koncerta u beogradskom Domu omladine 21. decembra, objaviti još dvije pjesme, kao i da je u planu koncert u Sarajevu na proljeće naredne godine.

Louis je, također, najavio i nastavak saradnje sa Dinom Merlinom

Najnovije objave