Utorak, 25 Juna, 2024

Bend PAIN optužio Baby Lasagne da im je ukrao pjesmu “Rim Tim Tagi Dim”

Najčitanije objave

Eurosong groznica ove godine nije prošla bez kontroverzi. Fanovi benda PAIN tvrde da je pjesma “Rim Tim Tagi Dim” izvođača Baby Lasagna plagijat njihove pjesme “Party In My Head”. Na društvenim mrežama, Redditu i forumima fanovi uporno ističu sličnosti između dviju pjesama.

“Pjesma neodoljivo podsjeća na pjesmu švedskog benda PAIN. Refreni su praktički identični, što možete sami vidjeti i čuti. Refren počinje na 00:57 i jasno je da su prvih 8 taktova gotovo jednaki. To bi se moglo smatrati plagijatom, posebno kada uzmemo u obzir da su obje pjesme žanrovski slične i osmišljene kao party pjesme. Čak se ni tekstualno refreni ne razlikuju značajno,” navode fanovi.

Nakon nastupa Baby Lasagne u finalu Eurosonga, oglasio se i švedski bend PAIN. Na svom Instagram profilu objavili su story u kojem su pustili dio pjesme “Party In My Head” pa potom i “Rim Tim Tagi Dim”, uz pitanje “Što mislite?”.

Frontmen grupe PAIN, Peter Tägtgren, također se oglasio. Snimio je video kako headbanga dok sluša Baby Lasagninu pjesmu i jede lazanje. Izgleda da ga sličnost pjesama ne smeta previše.

Baby Lasagna je na svom Instagram profilu podijelio Tägtgrenov video uz oduševljenje i napisao: “Ne mogu. Legenda.”

Dok neki fanovi nastavljaju raspravu o mogućem plagijatu, čini se da bend PAIN ne pridaje previše pažnje ovoj situaciji. Hoće li se polemika nastaviti ili će se strasti smiriti, ostaje za vidjeti. Eurosong, kao i uvijek, donosi ne samo glazbu, već i neizbježne kontroverze.

Najnovije objave