Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Kako su počele karijere poznatih glumaca prije svijeta slavnih

Najčitanije objave

Kao i kod mnogih drugih profesija, i u svijetu glume postoje oni koji su rođeni u glumačkim obiteljima, očekujući da će naslijediti tu strast. No, postoje i oni koji nisu imali privilegije popularnosti ili bogatstva te su se snalazili kako su znali, a put ih je kasnije doveo do svijeta glume. Prema Pick Jobsu, tokom tog snalaženja, mnogi su radili bilo što da prežive, dok su drugi čak stvarali karijere u potpuno drugim područjima prije nego su se okrenuli glumi.

Evo kako su neki od poznatih glumaca započeli svoje karijere prije nego što su se upustili u svijet glume:

Hugh Jackman – profesor tjelesnog odgoja
Prije nego što je postao poznat glumac, Hugh Jackman je bio profesor tjelesnog odgoja u školi u engleskom gradu Uppinghamu. Čak je nakon toga neko vrijeme radio kao klaun na zabavama. Proslavio se ulogom Wolverinea u filmu X-Men iz 2000. godine.

Brad Pitt – promoter restorana
Prije nego što je postao jedan od najpoznatijih glumaca današnjice, Brad Pitt je oblačio pileće odijelo i dijelio letke za restoran nakon što je odustao od fakulteta samo dvije sedmice prije diplomiranja. Njegove prve značajnije uloge bile su u filmovima Thelma and Louise 1991. i Interview With the Vampire 1994. godine.

Taraji P. Henson – sekretarica u Pentagonu
Prije nego što je postala poznata po ulozi u seriji Empire, Taraji P. Henson je danju bila sekretarica u Pentagonu, a noću je pjevala pjesme Tine Turner na jednom riječnom brodu u Washingtonu. Njezina prva značajnija uloga bila je u filmu Baby Boy iz 2001. godine.

George Clooney – prodavač osiguranja
George Clooney je odustao od fakulteta kako bi postao glumac, no prije nego što se probio, radio je razne poslove, uključujući prodaju životnog osiguranja. Njegova prva značajnija uloga bila je uloga doktora u seriji ER 1994. godine.

Sofia Vergara – studirala stomatologiju
Dok je bila dijete, Sofia Vergara je željela postati zubar. Studirala je stomatologiju prije nego što se ipak odlučila za glumu. Postala je poznata po ulozi Glorije u seriji Modern Family.

Steve Carell – poštar
Steve Carell je kratko vrijeme radio kao poštar u malom gradu u Massachusettsu. Njegova glumačka karijera je krenula uzlaznim putem nakon nastupa u emisiji Saturday Night Live, a pravu slavu je stekao ulogom Michaela Scotta u sitcomu The Office.

Jon Hamm – scenograf
Jon Hamm je, nakon gubitka posla u kompaniji za catering, pokušao s poslovima scenografa. No, ispostavilo se da je riječ o porno industriji, te se brzo prebacio na manje uloge u filmovima prije nego što je postao prepoznatljiv po glavnoj ulozi u seriji Mad Men.

Najnovije objave