Ponedjeljak, 27 Marta, 2023

Zbog magle smanjena vidljivost na pojedinim dionicama puteva u BiH

Najčitanije objave

U nižim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu dok je na pojedinim dionicama u planinskim predjelima kolovoz mjestimično zasnježen, objavio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK), prenosi Anadolija.

Zbog magle vidljivost je smanjena na putu Glamoč – Mlinište, kao i preko prevoja Rostovo (Bugojno – Novi Travnik).

Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima Bihać – Bosanski Petrovac – Ključ i Bosanski Petrovac – Oštrelj – Drvar.

Jak vjetar fomira sniježne nanose na putevima Livno – Šuica – Kupres i Bosansko Grahovo – Resanovci. Na putu Jablanica – Posušje zbog snijega i leda na kolovozu putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Livno – Šuica upozoravaju na izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo – Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima Jajce – Donji Vakuf i Mostar – Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj na graničnom prelazu Izačić – Ličko Petrovo Selo ne mogu saobraćati teretna vozila.

Najnovije objave