Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

U2 objavio album s novim aražmanima njihovih najvećih hitova

Najčitanije objave

Legendarna grupa U2 objavila je album ‘Songs Of Surrender’, s novim aražmanima njihovih najvećih hitova.

Album “Songs of Surrender” je sastavljen od 40 najvećih pjesama iz cjelokupnog kataloga grupe U2, koje su nanovo snimljene i reinterpretirane. Ovo izdanje rezultat je studijskih sesija proteklih dvije godine te je u cijelosti dostupno od 17. ožujka 2023. Istovremeno s izlaskom albuma, otkrivena je peta pjesma s izdanja “Invisible”, koja se pridružuje već objavljenim hitovima “Beautiful Day”, “Pride (In The Name Of Love)”, “With Or Without You” i “One”.

Album “Songs of Surrender” osmislio je i producirao gitarist grupe The Edge, a bend je na njemu radio tijekom većeg dijela pandemije u suradnji s glazbenim suradnicima poput Briana Enoa, Daniela Lanoisa, Boba Ezrina i mnogih drugih. Na izdanju se nalaze neke od najslavnijih pjesama iz više od 40 godina karijere benda, a reinterpretacijom su dobile nove aranžmane te su neke od njih doživjele izmjene u tekstu.

“Glazba vas vodi kroz vrijeme; htjeli smo prenijeti svoje stare pjesme u današnje vrijeme i dati im duh 21. stoljeća. Ono što je započelo kao eksperiment, brzo se razvilo u osobnu opsesiju jer su mnoge naše pjesme podvrgnute novoj interpretaciji. Osobne teme zamijenile su post-punk poruke”, otkrio je The Edge u najavi izdanja.

Island Records i Interscope pokrenuli su jedinstveni zajednički projekt U2SOS40 kako bi obilježili izlazak albuma “Songs of Surrender”. Četrdeset umjetnika i stvaratelja sadržaja diljem svijeta pozvano je da kreiraju 60-sekundni sadržaj, pri čemu je svaki vizual upotpunjen isječkom pjesme s novog albuma. Na taj način, album od 40 pjesama dobio je nastavak u obliku novih 40 priča. Svaki od 40 videosječaka bit će objavljen na društvenim mrežama u narednim tjednima pod hashtagom #U2SOS40.

Najnovije objave