Četvrtak, 26 Januara, 2023

Savršena večera za gubitak kilograma

Najčitanije objave

Većina misl da je za gubitak kilograma nužno slijediti strogu dijetu, no postoji hrana koja bi mogla pomoći da ubrzamo svoj dolazak do cilja.

Jaje je namirnica koja nas čini sitima i rješava problem gladi u sitne noćne sate. Baš kao što suzbijaju glad do ručka kada se jedu u prijepodnevnim satima, kuhana jaja odličan su izbor i za večeru. Osim što pomažu u mršavljenju, pridonose opuštanju, što je važno da bismo se kvalitetno odmorili.

Jaja sadrže antioksidanse zvane lutein i zeaksantin, koji pomažu u prevenciji očnih poremećaja, poput katarakte i makularne degeneracije. Također su dobra za srce jer povećavaju razinu lipoproteina visoke gustoće (HDL) ili dobrog kolesterola i smanjuju razinu lipoproteina niske gustoće (LDL) ili lošeg kolesterola.

Mnogi nutricionisti savjetuju da posljednji obilan obrok u danu bude u 18 sati, no neki se u to vrijeme još ne vraćaju s posla. Takvim osobama liječnik Nick Bitz savjetuje laganu večeru, koja uključuje oko šest grama proteina, baš koliko sadrži jedno prosječno jaje.

“Otkrio sam da jedenje malo proteina prije spavanja održava razinu šećera u krvi stabilnom veći dio noći”, rekao je, a prenosi Marca.

Što se konzumacije tiče, kuhano jaje slaže se uz povrće i ribu, ali je i odličan dodatak salatama. Prosječna zdrava odrasla osoba može pojesti jedno do dva jaja dnevno.

Najnovije objave