Petak, 2 Juna, 2023

Incident na autoputu: vozač iz BiH izvukao nož nakon sukoba s drugim vozačem

Najčitanije objave

Nakon manjeg sudara na autoputu u blizini Memingena, dvojica vozača su se sukobila, pri čemu je vozač iz Bosne i Hercegovine izvukao nož na drugog vozača.

Naime, incident se dogodio u blizini istočnog izlaza iz Memingena kada je došlo do blagog sudara između automobila s švicarskim tablicama i teretnog vozila njemačkih registarskih oznaka. Vozač iz BiH (41) upravljao je teretnim vozilom.

Dok su čekali dolazak policije, situacija između dva vozača se pogoršala i došlo je do sukoba. Kada su stigli, dali su oprečne izjave o tome što se dogodilo, a policija još treba da provjeri uzrok incidenta.

Sve se dogodilo u blizini gradilišta, gdje je vozač automobila pokušao zaustaviti vozača teretnog vozila iz BiH. Kada to nije uspio, stao je ispred kamiona, a zatim se gotovo popeo u kabinu i udario vozača teretnog vozila, oštećujući vrata i instrument tablu. To je izazvalo gnjev bh. vozača, koji je u jednom trenutku izvukao nož i zaprijetio drugom vozaču. Situacija se smirila tek kada su se obojica vratila u svoja vozila i nastavila put. Međutim, policija ih je zaustavila u blizini raskrsnice Berkhejm i napisala nekoliko prekršajnih prijava za svakog od njih.

Najnovije objave