Četvrtak, 23 Marta, 2023

Čovjeka je progutao kit i sada je opisao što mu se događalo unutra

Najčitanije objave

Roneći u moru nedaleko od luke Port Elizabeth, čovjeka je pojeo Brydeov kit dok je pokušavao snimiti lov na sardine u punom sjaju. Srećom, preživio je cijelu stvar bez ikakve ogrebotine, ali da je kit odlučio zaroniti dok je još zaglavljen u njegovim ustima, najvjerojatnije bi poginuo. Srećom, na kraju ga je ispljunuo na sigurno, umjesto da ga odvuče u vodeni grob.
Schimpf je otkrio da je proces kada te kit pojede bio gotov prije nego što je to shvatio i kako je rekao za Today, to ga uopće nije spriječilo da se vrati u vodu.

“Trebalo je manje od dvije sekunde. U te dvije sekunde prva stvar koju sam shvatio je da me nešto zgrabilo. Mogao sam osjetiti pritisak i odmah sam znao da je to kit. Moja druga misao je bila da me očito ne može progutati, jer grlo kita nije dovoljno veliko da proguta čovjeka. Sljedeća misao mi je bila da će najvjerojatnije zaroniti sa mnom”, ispričao je pa nastavio.

“Zadržao sam dah i bio sam spreman, to je jedino što sam mogao učiniti. Ne možeš se boriti protiv životinje od 15 tona, samo sam se držao i spremao, smirivao sam sebe da ne budem u panici. Uspjelo je, ispljunuo me”, rekao je ronioc. Kad je Rainer došao kući, shvatio je da životinja nije ostavila niti jedan trag na njegovom tijelu u obliku modrice ili ogrebotine.

Najnovije objave