Petak, 2 Juna, 2023

Biden rekao voditelju informativne emisije na NBC-ju da će se ponovo kandidovati

Najčitanije objave

Predsjednik Joe Biden rekao je u ponedjeljak u intervjuu u emisiji Today na NBC newsu da planira predsjedničku kandidaturu za drugi mandat u Washingtonu.

– Planiram da se kandidujem, ali, još nismo spremni da to objavimo – rekao je on voditelju Alu Rokeru.

Biden, koji je napunio 80 godina, iznosio je već svoje planove da se kandiduje za reizbor.

U privatnom razgovoru u Bijeloj kući, prošle godine, rekao je velečasnom Alu Sharptonu da će se kandidovati za drugi mandat, istaknuo je lider za građanska prava svom osoblju Nacionalne akcione mreže u Washingtonu, prenosi NBC News.

– Učinit ću to ponovo – rekao je Biden prošle godine dok je pozirao za fotografiju u Rooseveltovoj sobi sa Sharptonom, prema zvaničniku Nacionalne akcione mreže koji je to ispričao za MSNBC.

Bidenovi komentari dolaze u trenutku kada se glavni savjetnici Bijele kuće pripremaju da donesu konačne odluke o pokretanju njegove kampanje za reizbor, reklo je za NBC News nekoliko izvora upoznatih s temom.

Nekoliko razmatranja u procesu donošenja odluka uključuje to da se nije pojavio nijedan veći demokratski izazivač; da je bivši predsjednik Donald Trump, koji se takmiči za nominaciju Republikanske stranke, optužen pred sudom i da je u centru pažnje javnosti, i da je Biden trenutno u velikom sukobu sa republikancima u Kongresu oko budžetske potrošnje.

Najnovije objave