Utorak, 30 Aprila, 2024

Islanđani respektiraju selekciju BiH, ali su ubjeđeni u pobjedu

Najčitanije objave

Selekcija Islanda nije odradila zvanični trening pred sutrašnji duel protiv Bosne i Hercegovine, prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u okviru Grupe J, na stadionu “Bilino polje” (20.45 sati), ali je selektor Arnar Vidarsson održao obaveznu pres-konferenciju večeras na zeničkom stadionu.

Islanđani su boravili i trenirali u Sarajevu nakon dolaska u BiH, pa će sutrašnji duel, kao i selekciji BiH koja je sve treninge odradila u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, biti prvi izlazak na travnjak ovog zeničkog stadiona. Na pres-konferenciji su govorili selektor Vidarsson i kapiten Arion Einar Gunnarsson.

Selektor Vidarsson je najavio da su svi igrači motivirani za pobjedu, unatoč tome što su svjesni snage i prednosti selekcije BiH, te da su zadovoljni svojom grupom. Naglasio je da je sve moguće u nogometu, ali da se ne nadaju pobjedi, bolje je da ostanu kod kuće. Vidarsson je istaknuo da su došli s nadom, vjerom i željom za pobjedom, te da imaju veliki respekt prema bh. timu.

Kapiten Gunnarsson je naglasio da se ne fokusiraju na pojedinačne igrače bh. tima, nego se spremaju igrati protiv cijele momčadi. Rekao je da neće otkriti svoje planove protivniku, ali da su dobro radili, dobro trenirali i dobro se pripremili. Vidarsson je objavio spisak za gostujuće duele protiv BiH i Lihtenštajna, na kojem se nalazi 24 imena i još petoricu igrača na rezervnom spisku u slučaju povreda.

Najnovije objave