Subota, 2 Marta, 2024

CRNA GORA: Uhapšen pomoćnik direktor Uprave policije za borbu protiv organiziranog kriminala

Najčitanije objave

Pomoćnik direktora crnogorske Uprave policije za borbu protiv organiziranog kriminala, Dejan Knežević, je uhićen zbog navodne povezanosti s dijelom nedavno uhićene grupe koju Specijalno državno tužiteljstvo tereti za stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje narkotika.

Glasnogovornik Specijalnog državnog tužiteljstva, Vukas Radonjić, je izjavio za crnogorske medije da je vršitelj dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala, D.K., lišen slobode u nastavku akcije koju Specijalno policijsko odjeljenje poduzima po nalogu i zajedno sa Specijalnim državnim tužiteljstvom. Na osnovu višemjesečnog planiranog i koordiniranog djelovanja Specijalnog državnog tužiteljstva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Europske unije za suradnju organa za provođenje zakona – Europol, D.K. se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela.

Crnogorski ministar unutarnjih poslova, Filip Adžić, se oglasio u vezi s ovim uhićenjem i izjavio da kriminalci neće upravljati Crnom Gorom, te da se nastavljaju započete reforme. Adžić je također istaknuo da je pred Crnom Gorom vrijeme u kojem se bavljenje kriminalom nikome neće isplatiti te da ne postoje više nedodirljivi jer je zakon jednak za sve.

U nedavnoj velikoj akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, kojom rukovodi Specijalno državno tužiteljstvo, uhićeno je 15 osoba, među kojima i nekoliko policajaca. Oni se terete za kaznena djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca, izazivanje opće opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Najnovije objave