Subota, 10 Decembra, 2022

NEVJEROVATNO! U Indiji nestalo 200 kg kanabisa. Policija tvrdi pojeli su je štakori

Najčitanije objave

Nejverovatan slučaj se dogodio u Indiji. Naime, nestalo je 200 kg zaplijenjene droge (kanabisa), a policija tvrdi da su je pojeli štakori!

“Štakori su male životinje i ne boje se policije. Teško je zaštititi drogu od njih”, konstatirao je sud u državi Uttar Pradesh, prenosi BBC.

Sudac Sanjay Chaudhary naveo je čak tri slučaja u kojima su glodavci uništili zaplijenjenu marihuanu. Radilo se o zalihama koje su na sudu trebale služiti kao dokaz u slučajevima trgovine drogom. Tako je u jednom od naloga, kada je sud od policije zatražio da pokaže zaplijenjenu drogu, navedeno da su 195 kilograma kanabisa – oglodali štakori.

U drugom slučaju, u kojem se radilo o 386 kilograma droge, policija je podnijela izvješće u kojem stoji da su “dio kanabisa” pojeli glodavci. Sudac je naglasio da policija nije stručna za rješavanje ovog specifičnog problema te je savjetovao da se zaplijenjena droga, umjesto u skladišta, proda istraživačkim laboratorijima i medicinskim tvrtkama, a da prihodi idu u državni proračun.

BBC podsjeća kako je 2018. osam argentinskih policajaca dobilo otkaz nakon što su štakore okrivili za nestanak pola tone kanabisa iz policijskog skladišta. Stručnjaci su tada osporili njihove tvrdnje, rekavši da životinje “teško mogu zamijeniti drogu za hranu” te da bi u tom slučaju u skladištima svjedočili brojnim uginulim glodavcima.

Istraživačka studija objavljena 2019. pokazala je da laboratorijski miševi, nakon što pojedu tijesto s kanabisom, postaju “manje aktivni”, a tjelesna temperatura im padne.

Najnovije objave