Subota, 10 Decembra, 2022

Optuženi u slučaju Dženan Memić oslobođeni krivice. Arijana Memić: Sram vas bilo!

Najčitanije objave

Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i drugi donio je presudu kojom se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi.

Oni su se, između ostalog, teretili da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

Sudsko vijeće Suda BiH, kojim je predsjedavao Branko Perić, oslobodio je sve optužene, uz obraloženje da Tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice.

Nakon čitanja obrazloženja presude, prisutnima se obratio Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića.

– Nisam se razočarao, nije ovo prvi put Sudu BiH da oslobađa optužene. Znamo da je Osmicu ekspresno oslobodio isti sudija. Ovo je namjerno urađeno u Tužilaštvu BiH. Idemo mi dalje sigurno, meni je žao zbog građana koji su došli iz cijele BiH, sigurno nećemo stati. Poruka ilidžanskim begovima i ratnim profiterima: Doći ćemo po njih sigurno, ne mogu da ne odgovaraju – poručio je Muriz Memić.

U trenutku kada se sudija Branko Perić obratio Murizu Memiću sa rečenicom da je svjestan da je ovo za njega bio težak postupak, Arijana Memić poručila mu je da nije častan i da će “biti pravde” u ovoj državi”.

– Sram vas bilo! Bogom vam se kunemo da neće ostati na ovome. Bit će pravde i za Dženana i za sve ostale – rekla je Arijana Memić. Nakon toga Arijana i Muriz su napustili sudnicu gdje traje čitanje obrazloženja oslobađajuće presude.

Ovo je prvostepena presuda na kojoj Tužilaštvo ima pravo žalbe.

Najnovije objave