Utorak, 30 Aprila, 2024

Izetbegović: Mislim da se rješenje može naći, to nije floskula. Svi sazrijevamo i mislim da smo se približili

Najčitanije objave

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović nakon današnjih razgovora o izbornoj reformi kazao je kako se pozicije polako pomjeraju te kako šanse za dogovor postoje.

“Mislim da se rješenje može naći, to nije floskula. Svi sazrijevamo i mislim da smo se približili. Ne mislim kazivati detalje”, izjavio je novinarima Izetbegović.

Za najavu odgađanja oktobarski izbora kazao je da se može pomjeriti rok na novembar ili decembar, ali misli da ne bi trebali ući u narednu godinu.

“Pozicije se polako pomjeraju, neki tvrdi stavovi omekšaju, tako je to u pregovorima. Kako je kazao moj rahmetli otac, pregovori su najteži posao povjeren živom čovjeku”, izjavio je on.

Svaki detalj koji mi iznesemo se napuše kao balon, dodao je, onda se neka strana optuži da je nešto prodala, pa ona mora dokazivati i sve klizi gdje ne treba.

“Svi moraju nešto popustiti. Mi smo rekli da Hrvati trebaju birati svog predstavnika, ali da on predstavlja sve… Mi ćemo raditi preko vikenda, ova bošnjačka strana. Probat ćemo riješiti dio problema”, zaključio je Izetbegović u svojoj izjavi, piše Klix.ba

Najnovije objave