Utorak, 30 Aprila, 2024

Uhapšeni bombaši iz Rijeke. Postaljali eksplozivne naprave širom Hrvatske

Najčitanije objave

Danas su dvojica muškaraca, osumnjičenih za seriju eksplozija u Rijeci, privedeni na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo. Radi se o hrvatskom i njemačkom državljanu za koje se sumnja da su postavili više eksplozivnih naprava u gradu. Njihovo uhićenje uslijedilo je nakon aktivacije jedne eksplozivne naprave kod Tower centra na Pećinama te postavljanja druge blizu trgovačkog centra Plodina u Kostreni.

Osim toga, ova dvojica osumnjičenih povezuju se i s eksplozijom koja se dogodila 21. maja u trgovačkom centru na Vežici, također u vlasništvu Plodina. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da postoje indicije koje ih dovode u vezu i s nedavnom eksplozijom kod hotela Ambasador u Opatiji, koja se dogodila u aprilu.

Očekuje se da će sudac istrage donijeti odluku o određivanju istražnog zatvora za osumnjičene danas, s obzirom na opasnost od utjecaja na svjedoke i mogućnost ponavljanja sličnih djela.

Slučaj privlači veliku pažnju javnosti zbog ozbiljnosti optužbi i posljedica koje su mogli izazvati postavljanjem eksplozivnih naprava. Istraga je u tijeku kako bi se utvrdili motivi i pozadina ovih nedjela, te kako bi se osigurala sigurnost građana i kaznili odgovorni za takve opasne radnje.

Najnovije objave