Utorak, 30 Aprila, 2024

Preporuke kako uvijek imati ravan stomak

Najčitanije objave

U nastavku saznajte stručne preporuke koje će vam pomoći da uvijek imate ravan stomak, od ishrane do vježbanja.

Prioritet “dobar” ugljenih hidrata: Integralne žitarice su ključne. Možete konzumirati do 5 porcija dnevno, kao što je jedna kriška integralnog hljeba ili 1/2 šolje kuvanog smeđeg pirinča. Studija objavljena u American Journal of Clinical Nutrition pokazuje da su osobe na dijeti koje su konzumirale integralne žitarice izgubile više masnoće na stomaku u poređenju sa onima koji su samo smanjili unos kalorija i konzumirali rafinisane ugljene hidrate.

Hidratacija je ključna: Nedovoljan unos vode usporava probavu hrane, posebno ako konzumirate puno vlakana. Ovo može dovesti do zatvora i stvaranja utiska većeg stomaka. Da biste olakšali rad crijeva, pijte najmanje 8 čaša vode dnevno.

Masaža kao podrška: Koristite losion sa kofeinom koji se nalazi u mnogim anticelulitnim proizvodima kako biste zategli i zagladili kožu na stomaku. Redovna masaža će vam pomoći da ostanete fokusirani na cilj postizanja ravnog stomaka.

Poboljšajte metabolizam: Vježbanje jača mišiće i sagorijeva kalorije, ali masti često ostaju nagomilane na stomaku. Dva puta nedjeljno radite vježbe sa tegovima kako biste tonirali cijelo tijelo, što će također imati pozitivan uticaj na vaš stomak. Istraživanje sa Univerziteta u Pensilvaniji je pokazalo da su žene koje su radile trening snage izgubile više masnoće na stomaku u poređenju sa onima koje su samo hodale.

Najnovije objave