Utorak, 30 Aprila, 2024

Nakon optužbe za seksualno uznemiravanje Rambo izgubio titulu UNICEF ambasadora

Najčitanije objave

Odmah nakon što ga je producentica na RTCG Lejla Kašić javno optužila za seksualno uznemiravanje, muzičar Rambo Amadeus je ostao je bez titule UNICEF-ovog ambasadora.

“UNICEF je upoznat s optužbama protiv Antonija Pušića. Njegov angažman u UNICEF-u suspendiran je do daljnjeg. UNICEF ima nultu toleranciju prema bilo kojem obliku nedoličnog seksualnog ponašanja i to je protiv UNICEF-ovih temeljnih vrijednosti”, saopćili su iz UNICEF-a.

Kašić je tokom vikenda optužila Ramba za seksualno zlostavljanje tokom snimanja emisije “Dnevnica” u Herceg Novom.

“Malo kada sam se kao sinoć osjećala zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno. A onda je preraslo u ljutnju i bijes. Na kraju gađenje i živčani slom”, započela je objavu na svojem Instagramu Kašić.

Potom je otvoreno iznijela optužbe za seksualno uznemiravanje.

“Jučer sam na snimanju epizode Dnevnice doživjela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i utjecajne osobe, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus”, napisala je, dodajući kako je o svemu obavijestila UNICEF i nadležne organe.

Napisala je kako je strašno, opasno i problematično to što neko sklon devijantnom ponašanju kroz angažman u UNICEF-u ima pristup najranjivijim kategorijama društva.

“Poslije verbalnog sukoba dobila sam poruku koja je bila još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam loše doživjela njegov dojam da možemo biti dobri drugari. Muka mi je od društva u kojem ćemo mi žene biti tumačene kao komad mesa”

Najnovije objave