Utorak, 30 Aprila, 2024

Grad Mostar za stipendiranje studenata ove godine izdvaja 357.000 maraka

Najčitanije objave

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici potpisao ugovore sa studentima, ovogodišnjim stipentistima Grada Mostara.

– Ove godine podijeljeno je 90 novih stipendija, odnosno ukupno 226, jer imamo i 136 stipendija koje idu od prošle i nastavljaju se u ovoj godini. Iznos koji je za to bilo potrebno osigurati u Proračunu Grada Mostara je 357.000 maraka. Također, želim napomenuti kako smo od 2005. godine podijelili 6,9 milijuna maraka stipendija, odnosno Grad je do sada pomogao 4.168 studenata – kazao je Kordić.

Dodaje kako su ove stipendije značajne kao pomoć studentima, ali i njihovim obiteljima.

– Grad je formirao komisiju koja se bavila ovom problematikom, tu su bili uključeni i neki vijećnici, bodovali su se različiti kriteriji, od uspjeha u školi, socijalnog statusa, uspjeha u sportskoj aktivnosti, napravljena je lista i po njoj su podijeljene stipendije – kazao je gradonačelnik.

Studenti koji studiraju u Mostaru dobivaju 150 maraka, a oni koji se školuju izvan grada 200 maraka mjesečno.

– Mislim da bi stipendije uvijek mogle i trebale biti veće. Ove godine smo shodno našim mogućnostima izdvojili koliko smo mogli, nastojat ćemo i sljedećih godina nastaviti u sličnom tonu i, eventualno, povećati broj korisnika – dodao je Kordić.

Studentica Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru Melisa Leić kazala je kako će joj stipendija uvelike pomoći u školovanju i svakodnevnim aktivnostima.

– S obzirom da je u današnje vrijeme financijska situacija manje-više svima loša, ova pomoć će mi puno značiti. Zahvaljujem se svima i nadam se da ćemo opravdati ono što smo potpisali i za što smo dobili nagradu – kazala je Leić, javlja Fena.

Najnovije objave