Utorak, 30 Aprila, 2024

Tom Ford prodaje svoj brend: ostavljam modu iza sebe

Najčitanije objave

Američki dizajner Tom Ford pregovara sa investicionom bankom Goldman Sachs na procjeni vrijednosti svoje istoimene kompanije. Potencijalna prodaja bi mogla da donese Tom Fordu nekoliko milijardi dolara, ali detalji o finansijskim podacima brenda nisu javni, tako da je cifru teško procijeniti, prenosi Dnevni Avaz.

Međutim, s obzirom na to da brend u svojoj ponudi ima najluksuzniju odjeću, naočare, parfeme, aksesoare i kozmetiku, visoka cijena svakako nije van domena mogućnosti. Takođe je nejasno da li će brend ostati nezavisan ili će Ford ostati uključen nakon prodaje.

Ford, rodom iz Teksasa, osnovao je svoj istoimeni brend 2005. godine, godinu dana nakon što je napustio poziciju kreativnog direktora brenda Gucci.

Domeniko De Sole, koji je bio predsjednik i izvršni direktor brenda Gucci, tokom godina kada je Ford vladao, otišao je u isto vrijeme. Zajedno su lansirali brend Tom Ford – prvo se fokusirajući na naočare i na kraju mušku odjeću.
U maju 2022, Ford je objavio da se povlači sa mjesta predsjednika CFDA nakon što je odslužio trogodišnji mandat. Dok su neki bili iznenađeni vijestima, treba napomenuti da se ta uloga obično obavlja samo od dvije do četiri godine.

U izjavi koju je podijelio CDFA Ford je rekao: “Počastvovan sam što sam mogao da podržim zaista nevjerovatne talente u američkoj modnoj industriji u protekle tri godine i radujem se nastavku svoje uloge u CFDA odboru.”

Sa modom koju potencijalno Ford želi da ostavi za sobom, nameće se pitanje u čemu bi Tom Ford želio da se oproba.

Odgovor bi mogao biti filmsko snimanje, oblast u kojoj se pokazao uspješnim. Dizajner je debitovao kao reditelj sa filmom “A Single Man” iz 2009. sa Kolinom Firtom u glavnoj ulozi.

Objavio je drugi, ambiciozniji rad, “Nocturnal Animals”, 2015. U tom filmu su glumili Ejmi Adams i Džejk Džilenhol, a Ford je bio pisac, producent i reditelj. Kao i njegova odjeća, oba projekta su bila kritički hvaljena – i čak su zaradila nominacije za Oskara.

Najnovije objave