Utorak, 30 Aprila, 2024

Priča koja se krije iza haljine koju je nosila Anna Sueangam-iam

Najčitanije objave

Na izboru za Miss Universe 2022, održanom u New Orleansu, posebnu pažnju javnosti privukla je haljina Anne Sueangam-iam, predstavnica Tajlanda.
Naime, večernja haljina koju je Anna nosila, napravljena je od aluminijskih otvarača limenke sa dodatnim ukrasima napravljenim od Swarovskih kristala.

Moja haljina – moja osobna poruka svemiru. Odrastajući uz roditelje skupljače smeća, moje djetinjstvo bilo je okruženo hrpama smeća i materijala za recikliranje. Ova jedinstvena haljina je namjerno skrojena od odbačenih i recikliranih materijala, točnije od otvarača za limenke, kako bi se svemiru pokazalo da ono što mnogi smatraju bezvrijednim zapravo posjeduje vlastitu vrijednost i ljepotu" objasnila je Annana Instagramu.
Ova dvadesetčetverogodišnjakinja odrasla je u siromašnom kvartu u Bangkoku, a tokom jednog perioda svog života živjela je u hramu, u kojeg su je roditelji poslali kako bi je zaštitili od nesigurnog okruženja.

Tokom svog školovanja, Anna je radila razne poslove, a podstaknuta svojim ličnim iskustvom, počela se baviti pitanjem pristupačnosti obrazovanja na Tajlandu.

Najnovije objave