Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

Severina proglašena krivom

Najčitanije objave

Nakon što je Severina Vučković na sudu u Zagrebu nepravomoćno proglašena krivom za vrijeđanje socijalne radnice, pjevačičin PR tim jučer je priopćio da Severina “nije vrijeđala, nego protestirala i obznanila nezakonite radnje centra, prokazala ih i javno objavila njihovo protuzakonito ponašanje”.

Ona će se žaliti na ovu odluku.

“Riječ je o slučaju socijalne radnice iz regionalnog sjedišta CPAS-a, čiji je upravni nadzor utvrdio određeni broj nedostataka u ponašanju, zbog čega je promijenjena, a slučaj sada vodi druga agencija.

U konkretnom slučaju radilo se o razgovoru sa socijalnom radnicom nakon što je Severini rečeno da će se doći raspitati o stanju svoje majke, iako je ista socijalna radnica prethodno izjavila da se oglušila na sestrinu pritužbu jer je “on vidio majku kod kuće i vidio da je žena dobro i da se o njoj brinu.

Pod pritiskom ekonomski jakog bivšeg partnera, o čemu svjedoče pisani dokazi, centar je ipak odlučio doći u prostorije u kojima živi Severinina majka, što je bilo poniženje za 86-godišnjaka koji skrbi o Severini.Naravno, nadzornici su primijetili da Severina vodi brigu o majci jer se od poroda brine za dijete najbolje što može.

Inače, Severinina sestra svoju majku nije vidjela godinama, a osim što se brine o majci i bebi, Severina od svoje 19. godine brine i o sestrinoj kćeri, prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo, kako su jučer prenijeli mediji, zagrebački Kazneni sud proglasio je pjevačicu krivom i novčano je kaznio zbog prekršaja iz čl. 17zakon o kaznenim djelima protiv javnog reda i mira. Kazna je 80 eura. Kako neslužbeno doznaje 24 Ore, Severina u svojoj obrani negira krivnju i ima pravo žalbe.

Iz optužnice proizlazi da je Severina prošle godine na Valentinovo izvrijeđala socijalnu radnicu Maksimir iz Centra za socijalno osiguranje. Zbog toga je Centar za socijalno osiguranje podnio prijavu zagrebačkoj policiji zbog vrijeđanja i ponižavanja službene osobe.

U spisu stoji da je pjevačica nazvala centar za socijalnu skrb te se “verbalno i agresivno ponašala prema dotičnoj socijalnoj radnici”. Prema riječima socijalne radnice, Severina nije birala riječi kada mu je prišla i upitala ga “s kojim pravom šalje drugu socijalnu radnicu na njegovu adresu u posjet majci”.

Socijalna radnica je u izvješću rekla da mu je pokušala objasniti da bi centar trebao istražiti sve prijave o navodnom zlostavljanju koje mu je dostavio član njegove obitelji. Severina je navodno izvrijeđala dotičnu socijalnu radnicu nakon što se Centar za socijalno osiguranje posvađao s njezinom sestrom Marijanom, koja živi u Beogradu. Socijalna radnica potvrdila je što je Severina rekla u sudnici.

Najnovije objave