Srijeda, 7 Juna, 2023

Depeche Mode objavio je dugoočekivani album ‘Memento Mori’

Najčitanije objave

“Depeche Mode izdao je dugoočekivani 15. studijski album ‘Memento Mori’, čime je okončano čekanje. Rane reakcije na album su iznimno pozitivne, a mediji poput The New York Times-a, Rolling Stone-a i Associated Press-a hvale karakterističnu glazbenu ljepotu, lirsku dubinu i izvanrednu tamu koju bend prikazuje na albumu.

Guardian je pozdravio povratak ‘najvećeg kultnog benda na svijetu’ i hvalio album ‘savršenu mješavinu zlokobnog raspoloženja, elektroničkih tekstura koje variraju od intenzivnih do eteričnih’, dok su NME i Uncut opisali Memento Mori ‘veličanstvenim’ i kao ‘njihovo najsnažnije djelo u ovom stoljeću’.

U produkciji Jamesa Forda, s dodatnim produkcijskim radom Marte Salogni, Memento Mori nastao je tijekom ranih faza pandemije Covida, što je rezultiralo temama inspiriranim izravno tim razdobljem.
12 pjesama na albumu prikazuje golemo prostranstvo raspoloženja i tekstura, od zlokobnog početka do zaključka – krećući se od paranoje i opsesije do katarze i radosti, pogađajući bezbroj točaka između.

Depeche Mode je započeo svoju svjetsku turneju ‘Memento Mori’ s rasprodanim nastupom u Golden 1 Centru u Sacramentu. Zbog velike potražnje, turneja je nedavno dodala desetke novih datuma, uključujući novi jesenski dio sjevernoameričkih nastupa. Bend će 16. svibnja krenuti na europsku stadionsku turneju koja uključuje i ‘Stade de France’ u Parizu, dva nastupa na Olimpijskom stadionu u Berlinu, stadionu ‘San Siro’ u Milanu, stadionu ‘Twickenham’ u Londonu, ali i nastup u zagrebačkoj Areni 23. srpnja.

Nakon završetka europske ljetne turneje, nedavno dodani dio turneje vraća bend u Sjevernu Ameriku na jesen, zaustavljajući se u Mexico Cityju na tri noći u ‘Foro Sol’ prije povratka u SAD i Kanadu.

Prijem turneje ‘Memento Mori’ bio je neodoljiv s nastupima koji su se brzo rasprodali diljem Europe i Sjeverne Amerike, a već je prodano preko dva milijuna ulaznica. Turneja od 81 datuma, na putu je da postane jedna od najvećih Depeche Mode do sada, a također je na dobrom putu da postane jedna od najvećih svjetskih turneja 2023.

Nakon što su prodali više od 100 milijuna ploča i svirali pred više od 35 milijuna obožavatelja širom svijeta, Depeche Mode ostaje posebno utjecajna glazbena sila koja se ne prestaje razvijati. Kao neizbrisiva inspiracija obožavateljima, kritičarima i umjetnicima, Depeche Mode nastavlja naprijed – s albumom Memento Mori i turnejom koja predstavlja otvaranje najnovijeg poglavlja trajnog nasljeđa.Kritičari opisuju glazbu kao ljubav koja gleda u ponor tražeći da mu uzvrati ljubav te da Depeche Mode, iako suočavajući se s vlastitom smrtnošću, imaju moć koja se proteže u beskonačnost kao glazbenici.”

Najnovije objave