Srijeda, 24 Jula, 2024

Baletna atrakcija ‘Orašar’ u decembru u Mostaru i Sarajevu

Najčitanije objave

Najpoznatija i najprodavanija baletna predstava u svijetu “Orašar” ove će zime zaigrati u Mostaru, 4. prosinca u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače te u Sarajevu, 20. prosinca u Bosanskom kulturnom centru.

Riječ je o vrhunskoj umjetničkoj postavi ukrajinskog baletnog ansambla Ukrainian Classical Ballet, vječnoj muzici Petra Iljiča Čajkovskog, uz koreografiju Valerija Petroviča Kovtuna, najavili su organizatori.

“Orašar” donosi već dobro poznatu priču o djevojčici koja na Badnju večer ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar – drvenog orašara, s kojim proživljava čudesne dogodovštine u izmaštanu svijetu.

Balet “Orašar” temelji se na djelu njemačkog pisca E.T. A. Hoffmana “Orašar i kralj miševa”, a radnja je ispričana tradicionalnom baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja Valerija Petroviča Kovtuna.

Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dali su tradicionalnoj koreografiji moderniji izgled.

Iza predstojećih gostovanja „Orašara“ u Sarajevu i Mostaru stoji produkcija Art Partner iz Zagreba, koja već četvrtu godinu zaredom organizira zimsku turneju najpoznatijeg baleta “Orašar”.

Inače, “Orašara” je na tri turneje pogledalo preko 24 tisuće zadovoljnih gledatelja u više gradova u Hrvatskoj, a ove se godine na mapi gradova u koje stiže ova baletna atrakcija napokon našlo Sarajevo i Mostar.

Kako su organizatori poručili, svjetska baletna atrakcija “Orašar” ovog će prosinca pretvoriti pozornice Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu i Kosače u Mostaru u središta božićne i novogodišnje čarolije za sve generacije!

Ulaznice za predstojeću izvedbu „Orašara“ u Sarajevu puštene su u prodaju, a mogu se kupiti u sustavu Entrio.ba i na prodajnim mjestima plato Skenderije i Artikulacija BKC.

Za Mostar, ulaznice se trenutno mogu rezervirati na broj 063 940 584, a u prodaji će se naći od 3. studenoga u sustavu Entrio.ba i na blagajni Kosače.

Najnovije objave