Utorak, 5 Marta, 2024

VUČIĆ ZA CNN: Podržavam Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet BiH

Najčitanije objave

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na CNN-u u emisiji Christiane Amanpour.

Očekivano, Vučić je za sve optužio albansku stranu i premijera Kosova Albina Kurtija.

– Mi smo uvijek spremni da pregovaramo. Bili smo konstruktivni, i takvi ćemo ostati. Morate da znate da su svi u EU shvatili da Priština nije spremna da formira ZSO. Oni žele da nastave sa etničkim čišćenjem Srba, posebno na sjeveru KiM. Ja sam uvijek dostupan prijateljima iz EU, Amerike, i svim ostalima, i razgovaraćemo o svim pitanjima. Rekao sam već – formirajte ZSO, i mi ćemo ispuniti dogovoreno. Mir je u najboljem interesu Srbije. Možemo da se hvalimo da imamo 63 odsto ukupnih investicija koje stižu na Balkan, to nam je potrebno. Zašto bismo igrali neke igre – rekao je Vučić.

On ističe da je odgovoran i ozbiljan po pitanju BiH, i ističe da poštuje Dejtonske sporazume. Amanpour je od njega tražila da odgovori da li je spreman reći da se ne slaže s politikom Milorada Dodika.

– Nemojte stavljati vaše riječi u moja usta. Ja podržavam Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet BiH – rekao je Vučić.

Na tvrdnju Amanpour da kada Novak Đoković napiše na kameri “Kosovo je Srbija” to predstavlja nacionalistički ispad i raspiruje opasnu situaciju, Vučić je rekao:

– Vjerujem da je Đoković to uradio iz srca, i da 99 odsto ljudi u Srbiji vjeruje u to. Mi političari moramo biti konstruktivni, da se borimo za bolji život i Srba i Albanaca. To je pravo pitanje – zaključio je.

Najnovije objave