Petak, 14 Juna, 2024

Vučić: Najveći problem bit će bošnjačko hrvatski odnosi

Najčitanije objave

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je poštivanje Daytonskog sporazuma u Bosni i Hercegovini te istaknuo da će na predstojećim izborima u BiH najveći problem biti bošnjačko hrvatski odnosi.

Govoreći o uvođenju sankcija Miloradu Dodiku, Vučić je kazao da sankcije nikad ne donose rezultate, pa tako neće donijeti ni protiv Milorada Dodika, ni protiv njegovih suradnika te dodao kako strancima uvijek kaže da ne razumije zašto to rade.

“Kada se trebaju pozivati na Dayton on je dobar, a kada trebaju napraviti nešto onda govore da to nije u duhu Daytona”, istaknuo je Vučić.

Odgovarajući na novinarski upit mogu li Turska i Srbija pomoći u rješavanju problema u BiH, Vučić je kazao da ga je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pitao je li spreman razgovarati o tome te kako mu je odgovorio da su za njega tema autoceste.

“Ne znam što pričati o tome. Pričajmo o autocesti do Kontromana, a vi nastavite do Sarajeva, to je lijepo za Bošnjake, a lijepo je i za Srbe. Uskoro kreću radovi na dionici od Duge Poljane ka Ivanjici, Arilju i Požegi. Kada to izgradimo bit će potrebno 2,5 sata do Sarajeva za Bošnjake, a i za Srbe će biti dobro jer će moći brzo putovati u BiH”, kazao je Vučić, prenosi Tanjug.

Najnovije objave