Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Teška saobraćajna nesreća kod Jablanice. Poginula jedna osoba

Najčitanije objave

Na magistralnoj cesti M-17 kod Jablanice došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba izgubila život. Nesreća se dogodila u 10:25 sati u mjestu Komadinovo vrelo, kada su se sudarili osobno vozilo Volkswagen i teretno vozilo Man. Glasnogovornik MUP-a HNK, Ljudevit Marić, potvrdio je da je u putničkom vozilu jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede, dok druga osoba nije dala znakove života.

Muškarac je nažalost preminuo na mjestu nesreće, dok je žena prevezena u bolnicu radi medicinske pomoći. Hitna medicinska pomoć je intervenirala i prevezla teško povrijeđenu osobu u mostarsku bolnicu, dok su policijski službenici osigurali mjesto nesreće radi provođenja istrage. Na mjesto nesreće su izašli i vatrogasci.

Saobraćaj je potpuno obustavljen sve dok ne bude završen uviđaj, što je rezultiralo dugim kolonama vozila na magistrali između Mostara i Sarajeva. Detalji o nesreći i okolnostima pod kojima se dogodila bit će poznati nakon što budu obavljeni svi zakonom propisani istražni postupci.

Najnovije objave