Petak, 14 Juna, 2024

SAD protiv izjednačavanja smrti kosovskoga policajca i napadača

Najčitanije objave

ideo
English

REGIJA

| 29.09.2023. 08:26 |

SAD protiv izjednačavanja smrti kosovskoga policajca i napadača
FENA Agencije, Foto/ arhiv
PRIŠTINA, 29. rujna (FENA) – SAD se protive pokušajima da se smrt narednika kosovske policije Afrima Bunjakua, ubijenog u napadu naoružane grupe Srba na sjeveru Kosova, izjednači sa smrću napadača, izjavio je glasnogovornik američkog State Departmenta Matthew Miller.

Na pitanje kako Vashington gleda na napadače u selu Banjska, Miller jerekao da su SAD bile “veoma jasne” u stavu “da najoštrije osuđuju koordinirane i nasilne napade na kosovsku policiju 24. rujna”, prenosi Beta.

“Izražavamo sućut obitelji narednika kosovske policije koji je ubijen na dužnosti. Odgovorni moraju biti izvedeni pred lice pravde kroz transparentan istražni proces. Istraga je u tijeku”, kazao je Miller.

U Srbiji je u četvrtak bio dan žalosti zbog smrti Bunjakua i trojice Srba poginulih u razmjeni vatre s kosovskom policijom u Banjskoj.

Tu odluku Beograda osudila je i EU, čiji je glasnogovornik Peter Stano rekao da se Unija “protivi veličanju i oplakivanju zločinaca i terorista” i da “napadače nikada ne treba izjednačavati sa žrtvama”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da pripadnici oružane grupe koja je napala kosovsku policiju u Banjskoj za njega “nikada neće biti teroristi”.

Najnovije objave