Utorak, 25 Juna, 2024

Potvrđena optužnica protiv Asima Sarajlića i ostalih

Najčitanije objave

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića zbog krivičnog djela davanja dara i drugih oblika koristi, potvrđeno je iz Tužilaštva KS.

Optuženi se teret da su od 20. do 25. februara 2020. godine, prije zakazanih unutarstranačkih izbora SDA za predsjednika Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, koji su bili planirani za 26.2.2020. godine na kojima su bili predloženi kandidati Semir Efendić i Fikret Prevljak, posredstvom Muhameda Šehovića ugovorili sastanak sa delegatom za izbornu skupštinu Velidom Tvrtkovićem kojem su obećali da će korištenjem svog društvenog i uticajnog položaja koje imaju po osnovu pozicija unutar SDA zaposliti njegovu suprugu u nekoj od institucija u kojima su na rukovodnim pozicijama kadrovi SDA, ukoliko na tim izborima svoj glas da njihovom kandidatu Fikretu Prevljaku za navedenu poziciju.

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila saslušanje tri svjedoka, tri vještaka i izvođenje više od 70 materijalnih dokaza, javljaju Vijesti.ba

Najnovije objave