Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

PODRŠKA BiH: Plenković i Von der Leyen dolaze u Sarajevo

Najčitanije objave

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto, vodila je razgovor u Davosu s premijerom Republike Hrvatske, Andrejom Plenkovićem, o daljim koracima na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

“Naglašavam snažnu podršku Hrvatske evropskom putu Bosne i Hercegovine, te aktivno zalaganje za brzi početak pristupnih pregovora s Europskom unijom”, izjavio je Plenković nakon susreta i najavio planiranu posjetu Bosni i Hercegovini zajedno s predsjednicom Europske komisije, Ursulom von der Leyen.

Krišto je izrazila zahvalnost premijeru Plenkoviću na njegovoj predanosti i podršci evropskim integracijama Bosne i Hercegovine, te istaknula da je Hrvatska jedan od najvažnijih trgovinskih partnera i prijatelja zemlje. Bilateralni odnosi su, kako je istaknuto, dosegnuli dosad neviđene visine.

Tijekom njihovog susreta na marginama Svjetskog ekonomskog foruma, istaknuta je važnost daljnjeg jačanja suradnje u područjima gospodarstva, infrastrukture, tehnologije i drugih sektora, što predstavlja zajednički interes obje zemlje.

Premijer Plenković je potvrdio snažnu podršku Republike Hrvatske evropskim integracijama Bosne i Hercegovine i naglasio važnost nastavka politike proširenja Europske unije.

Krišto je premijera Plenkovića obavijestila o pojačanim naporima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine na ispunjavanju 14 ključnih prioriteta prema Mišljenju Europske komisije.

Najnovije objave