Utorak, 16 Aprila, 2024

Pakistan rano jutros raketirao Iran

Najčitanije objave

Nakon što je Iran prije dva dana pokrenuo napade na teritoriji Pakistana te su naveli kako su raketirali položaje antiiranskih grupa, Pakistan je rano jutros raketirao Iran.

Prema izjavama pakistanskog sigurnosnog zvaničnika za CNN, Pakistan je gađao sedam lokacija unutar Irana i to većinom u pograničnim dijelovima.

“Ovog jutra Pakistan je pokrenuo precizne napade na položaje terorističke skupine u pograničnoj regiji Irana. Brojni teroristi su ubijeni. Ova aktivnost je pokazatelj naše želje i odlučnosti da zaštitimo nacionalnu sigurnost protiv svih prijetnji. Pakistan poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Islamske Republike Iran. Iran je naša bratska zemlja i narod Pakistana poštuje Irance”, poručili su iz Ministarstva vanjskih poslova Pakistana.

Napad je komentirao i iranski zvaničnik Alireza Marhamati.

“U 4:30 ujutro čule su se eksplozije u pograničnom selu, nekoliko projektila je ispaljeno. Među poginulima su tri žene i četvero djece koji su bili strani državljani. Još jedna eksplozija se dogodial u blizini grada Saravana, ali tu nije bilo žrtava”, rekao je zamjenik guvernere pokrajine Alireza Marhamati.

 

Najnovije objave