Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Počela posebna sjednica NSRS o političko-ekonomskoj situaciji u BiH

Najčitanije objave

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je u Banjoj Luci, a raspravlja se o političko-ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Na početku sjednice poslanicima se obratio predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, koji je u skladu sa Poslovnikom, zakazao današnju sjednicu i predložio dnevni red.

Sjednici prisustvuju lideri parlamentarnih političkih partija sa sjedištem u Republici Srpski, kao i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović. On je uoči te sjednice danas izjavio da će tokom obraćanja na posebnoj sjednici pozvati srpske predstavnike da se vrate u institucije Bosne i Hercegovine, jer tamo mogu najbolje štititi svoje interese.

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović nije se odazvao pozivu predsjednika Narodne skupštine da prisustvuje sjednici i izloži svoje stavove. On je ranije izjavio da je iznalaženje najprihvatljivijih rješenja za državu BiH stvar državnih institucija, a ne entitetskih, i može biti razmatrano samo u Parlamentarnoj skupštini BiH i ostalim nadležnim državnim institucijama.

Na posebnoj sjednici NSRS se trenutno obraćaju lideri stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj koje imaju narodne poslanike, a veliki broj poslanika negoduje na odluku Kolegija što nemaju mogućnost diskusije, javlja Fena.

Najnovije objave