Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Otvorene prijave za Jahorina Ultra trail

Najčitanije objave

Dvije države, mnogo planina, jedna trka, moto je novog izdanja Jahorina Ultra traila koje će biti održano 23. i 24. jula ove godine. Organizacioni tim Jahorina Ultra traila je otišao korak dalje i pripremio do sada neviđeno trail iskustvo na našim prostorima.

Prijave za utrku, po povlaštenim cijenama, su već na internet stranici https://www.jahorinatrail.com/, koja svojim novim dizajnom uvodi trkače u potpo novo trail iskustvo.

Profesionalni ili rekreativni trkači će imati priliku da testiraju svoje mogućnosti na ukupno 4 rute – Ultra, Maxi, Midi i Mini. Zahtjevnije trke podrazumijevaju korištenje profesionalne opreme, dok će u strantnim paketima trkači dobijati compressport majice.

MINI staza startuje i završava se na najvišoj tački Jahorine 1916 m.n.v. gdje se nalazi restoran Olimpijski bar. Prijevoz trkača do vrha će biti osiguran najnovijom gondolom Poljice, a cijena prijevoza je uračunata u startninu. Staza je 10-tak km dužine s ukupno 200 m kumulativnog uspona i spusta smještenih na predjelu Gola Jahorina.

Tkođer MIDI staza je postala najupečatljivija trka. Sa ukupnom dužinom od 27 km, trka startuje ispred hotela Rajska dolina, na planini Jahorini, odakle se trkači penju na sam vrh planine, gdje ih očekuje spektakularan pogled.

MAXI staza je trasirana za malo iskusnije trkače, kao i one koji planiraju uskoro da se oprobaju na nekom od Ultra takmičenja. Trkače čeka više od 70 km šumskih puteva i više od 2.200 m vertikalnog uspona koje treba savladati. Trka startuje u Rogatici, gradu koji je okružen mnogim brdima, a završava se na Jahorini, što predstavlja izuzetno zanimljivu stazu u jednom smjeru.

Nesvakidašnja ULTRA ruta nudi brojne novitete. Staza se prostire na dvije države, najduža je i do sada najteža trka, čija staza se prostire na region nacionalnog parka Tare (Republika Srbija), do Olimpijske planine Jahorine (Bosna i Hercegovina) u dužini od 130 km.

Prijave su otvorene do 15. marta 2022. godine, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Najnovije objave