Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Na ruskoj televiziji razmatraju mogućnost napada na Berlin (VIDEO)

Najčitanije objave

Ruski politički analitičari na državnoj televiziji su ponovno razmatrali mogućnost vojnog napada Moskve na njemačku prijestolnicu Berlin.

Kao i obično, notorni prokremljanski propagandist i televizijski voditelj Vladimir Solovjov je izneo kontroverzne stavove. On je izjavio da se Berlin može uništiti iz Kalinjingrada, zapadne eksklave koja je najbliža ruskoj teritoriji Njemačke.

Solovjov, poznat po svojim ekstremnim izjavama i odanosti ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, već je ranije iznosio slične komentare. Prošle godine je izjavio da postoji pretnja novim svetskim ratom u kojem će se Zapad sukobiti s muslimanskim zemljama širom sveta. Takođe je sugerisao da bi Moskva trebala započeti nuklearni napad na svaku zemlju koja bi pokušala uhapsiti Putina zbog naloga za hapšenje koji je izdao Međunarodni krivični sud u martu prošle godine zbog optužbi za ratne zločine. Takođe je više puta pozivao Kremlj da iskoristi nuklearno oružje protiv zemalja koje podržavaju Ukrajinu.

Savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, Anton Geraščenko, je podelio isječak iz Solovjeve emisije na bivšem Twitteru, u kojem se raspravljalo o mogućem uništenju Berlina iz Kalinjingrada. Tokom rasprave, Andrej Sidorov, dekan studija svjetske politike na Moskovskom državnom univerzitetu, govorio je o hipotetskom sukobu između Rusije i NATO-a, pri čemu je sugestivno pominjao korišćenje projektila protiv “glavnog neprijatelja”, čime je Solovjov sugerisao da bi Rusija mogla napasti Berlin iz Kalinjingrada. Sidorov je naveo da se “glavni neprijatelj” nalazi preko okeana, očito misleći na Sjedinjene Države.

Solovjov je zaključio da više nema potrebe za posetom Berlinu i izrazio zadovoljstvo mogućim ruševinama Reichstaga, simbola nacističke Nemačke.

Najnovije objave