Utorak, 16 Jula, 2024

Milorad Dodik polako priprema sina za preuzimanje SNSD-a. Šta stoji iza ove priče?

Najčitanije objave

Ono što se šuškalo, sada će biti i formalno potvrđeno. Sin Milorada Dodika, Igor Dodik će službeno preuzeti ulogu organizacionog sekretara u SNSD-u, sa zaduženjem za organizacione aspekte stranke.

Prema saznanjima BN-a, ova odluka je već donesena, ali još uvek nije zvanično objavljena. Razlog za ovu odgodu i eventualno šta se trenutno razmatra nije javno poznat.

Ranije se već spekulisalo o ulozi mlađeg Dodika kao čoveka iz senke, koji ima uticaj u donošenju vladih odluka i upravljanju državnim preduzećima u Republici Srpskoj. Posebno se ističe njegova povezanost sa Ministarstvom finansija i Kabinetom predsednika Vlade Radovana Viškovića, iako to ostaje nezvanična informacija.

Možda postoji zabrinutost unutar Dodikove porodice ili kruga bliskih saradnika da bi političke okolnosti mogle dovesti do zabrane političkog angažovanja Milorada Dodika, pa bi mlađi Dodik mogao biti spreman da preuzme njegove funkcije.

Sve u svemu, izgleda da se dešava nešto važno “iza kulisa”. Nedavno rukovanje oca i sina na sjednici Glavnog odbora SNSD-a u Srpcu, gde je Dodik posebno srdačno pozdravio Igora, gotovo kao da mu čestita na novom početku unutar SNSD-a, sugerira da se sprema promena u stranci. Takođe je primetno da nije bilo rukovanja sa ostalim članovima stranačkog rukovodstva, dok je Igor sedeo u drugom redu, iza svog oca.

Čini se da je Dodikova namera da pripremi svog sina kao potencijalnog naslednika bila prisutna i ranije, s obzirom na Igorovu prisutnost na nekim zvaničnim sastancima i susretima Milorada Dodika sa predsednicima drugih država poput Turske i Mađarske.

Najnovije objave