Petak, 14 Juna, 2024

Na pozorišnom trgu Susan Sontag večeras Gala koncert

Najčitanije objave

U okviru specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice 2023!” u utorak, 27. juna u 21 sat, na pozorišnom trgu Susan Sontag bit će upriličen Gala koncert u izvedbi solista i hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo i Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestra Samra Glamović i maestro Dario Vučić.

Na programu će biti izvedene numere svjetski priznatih kompozitora poput: Miroslava Špilera, Jakova Gotovca, Emmericha Kálmána, Jacquesa Offenbacha, Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija, Georgesa Bizeta, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Johanna Straussa, te Bedřicha Smetane.

Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta su od samog početka pružili punu podršku ovom programu od velikog značaja za sve građane i posjetioce grada Sarajeva.

Kako je ranije najavio resorni ministar Kenan Magoda, cilj je kulturu i umjetnost učiniti lako dostupnim svima na području našeg grada.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je odobrenje Narodnom pozorištu Sarajevo za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Branilaca Sarajeva i Kulovića. U terminu od 19:30 do 22 sati bit će potpuno obustavljen saobraćaj, radi izvođenja ovog spektakularnog koncerta na trgu “Susan Sontag”.

Za sve posjetioce ovog Gala koncerta ulaz je slobodan.

Najnovije objave