Petak, 24 Maja, 2024

Kako je Putin izazvao strah kod Angele Merkel

Najčitanije objave

Niz sličica iz Putinovog života svjedoči o kompleksima i autokraciji, a vrlo je poučna i priča o jednom susretu s Angelom Merkel i crnoj labradorici Koni koju mu je poklonio za rođendan ministar obrane Sergej Šojgu, piše Slobodna Dalmacija.

Upravo taj pas uvjerio je nekadašnju njemačku kancelarku da je Putin okrutan čovjek. Zbilo se to 2007. godine kad je Merkel posjetila Putina u njegovoj predsjedničkoj rezidenciji u Sočiju kako bi razgovarala o trgovini energijom.

Ne bi bilo nimalo sporno što je Putin na taj sastanak doveo svoju veliku labradoricu Koni, da nije već znao kako se njegova gošća panično boji pasa zbog ružnog događaja iz djetinjstva.

Fotoreporteri su tada snimili prestravljeno lice Angele Merkel kad ju je labradorica došla prijateljski ponjušiti dok je Putin s neskrivenim zadovoljstvom gledao kako se Merkel stisnula na stolici sva paralizirana od straha. Kasnije, razgovarajući o tome s grupom novinara, Merkel je pokušala objasniti Putinovo ponašanje.
“Razumijem zašto to mora učiniti – da dokaže da je muškarac”, rekla je i dodala:

“Boji se svoje slabosti. Rusija nema ništa, nema uspješne politike ili gospodarstva. Sve što imaju je ovo“, kazala je.

Merkel je samo jedna od brojnih koja je sugerirala da je Putinov razmetljivi mačizam i demonstracija snage namijenjena maskiranju osjećaja slabosti. Upravo zato često pozira u divljini gologa torza, pokazujući mišiće.

Vrlo sličan psihološki profil ima i Silvio Berlusconi, koji se dobro razumije s Putinom. Za rođendan 2017. godine poklonio mu je prilično bizaran dar. Radilo se o velikoj navlaci za poplun na kojoj su prikazani Berlusconi i Putin kako se rukuju, a u pozadini su čuvena katedrala Vasilija Blaženog i Koloseum u Rimu.

Najnovije objave