Utorak, 16 Jula, 2024

Veliko interesovanje za predstavljanje bh. IT industrije u Dubaiju

Najčitanije objave

Predstavnici IT industrije i drugih privrednih grana iz Bosne i Hercegovine koji borave na međunarodnoj izložbi Expo 2020 Dubai danas su imali priliku predstaviti se i na paviljonu BiH, te ostvariti direktne kontakte s potencijalnim saradnicima i investitorima.

Dobrodošlicu brojnim posjetiteljima bh. paviljona iz raznih krajeva svijeta uputio je premijer Kantona Sarajevo i komesar BiH za EXPO Edin Forto, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Naglasio je da se ponosi predstavnicima IT industrije Bosne i Hercegovine, te je istakao kako Vlada KS snažno podržava tu granu privrede. U tom kontekstu najavio je i planiranu gradnju tehnološkog centra na Šipu u općini Centar.

Poseban gost bio je Jao Pauolo Paixao iz Privredne komore Dubaija, koji je predstavnike bh. industrije upoznao s načinima i prednostima poslovanja u ovome emiratu. Kazao je da su raduje potencijalnoj saradnji s privrednicima iz naše zemlje, te izrazio nadu da će više bh. kompanija u narednom periodu ostvariti poslovne planove u Dubaiju.

Na današnjem događaju predstavili su se Rubicon, QSD, Ministry of Programming, Klika, Smart 387, Props/Ankora, More Screens, SmartLab, Glasfaser Connect, Ant Colony, Welleplan Digital Group, Soho, NLogic, Empress, Integral Elektro i Winter.

Najnovije objave