Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

ŠEVČENKO SE SLOMIO PRED KAMERAMA: ‘Mama i sestra su odlučile ostati u ratnoj Ukrajini’

Najčitanije objave

Legendarni ukrajinski nogometaš, Andrij Ševčenko, u razgovoru za talijansku televiziju RAI slomio se dok je pričao o ratu u njegovoj Ukrajini.

“Moja mama, sestra i rođaci su u Ukrajini. Čujemo se svaki dan. Njihov izbor je bio da ostanu. Ne mogu gledati ono što se događa mojoj zemlji da ne zaplačem. Moji mi pričaju istinu o Ukrajini, a to je da se bombardiraju gradovi, ubijaju djeca i starci. Moramo uvjeriti Rusiju da prestane s napadima, pronaći diplomatsko rješenje i zaustaviti rat”, emotivan je bio bivši najbolji igrač svijeta koji se nalazi u Londonu.

“Kada sam došao u Italiju, ta zemlja mi je otvorila srce. Učinili ste mi da se osjećam kao jedan od vas i zbog toga Italiju osjećam kao drugu domovinu. Sada vas molim: otvorite vaša srca mom narodu, trebamo vašu pomoć. Učinite da se kod vas oni osjećaju onako kao što sam se osjećao ja. Mnogi su nam već pokazali puno privrženosti, ali tražim vas još”, bio je to njegov javni apel Talijanima da prihvate Ukrajince.

Zatim je progovorio o političkom stavu Ukrajine: “Ukrajina želi biti dio Europe, to je odluka nas kao naroda. Volodimir Zelenski je sjajan predsjednik koji nas vodi prema neovisnosti i slobodi.”

Ukrajinac je sezonu započeo kao trener Genoe, ali je nedavno dobio otkaz. Prije talijanskog prvoligaša vodio je reprezentaciju Ukrajine.

Najnovije objave