Utorak, 16 Aprila, 2024

IZRAEL: Palestinac ih napao nožem, gazio automobilima. 18 ozlijeđenih i jedan mrtav

Najčitanije objave

Najmanje 18 osoba je ozlijeđeno u napadu nožem i naletu automobila koji se dogodio u ponedjeljak u izraelskom gradu Ra'anana, prema izvješću izraelskog portala Haaretz.

Hitna medicinska služba Magen David Adom izvijestila je da je najmanje jedna osoba u kritičnom, a još dvije u teškom stanju. Izraelska policija priopćila je da je uhićen Palestinac iz Hebrona nakon što se namjerno zaletio u ljude koristeći tri različita vozila.

Svjedokinja napada, koji se odvijao na nekoliko lokacija u gradu, izjavila je da je “vidjela kako netko napada troje ljudi blizu trgovačkog centra. Napadač je potom ukrao automobil i namjerno udario ljude.” Prema preliminarnoj istrazi policije, osumnjičenik je ženu izbo nožem i preuzeo kontrolu nad njezinim vozilom. Zatim je krenuo u vožnju i pregazio ljude na ulici Ahuza. Osumnjičenik je nakon toga izgubio kontrolu nad automobilom, napustio ga i prešao u drugo vozilo, kojim je nastavio udarati pješake na ulici Haroshet.

Kasnije se saznalo da je jedna 79-godišnja Izraelka izgubila život, dok je 18 osoba ozlijeđeno. Prema izraelskoj policiji, 44-godišnji ilegalni palestinski radnik iz Hebrona na Zapadnoj obali uhićen je nakon što je koristio tri različita vozila kako bi namjerno naletio na civile. Također su uhitili i nećaka osumnjičenog, još jednog ilegalnog radnika iz okolice Hebrona, koji je bio u automobilu i kasnije pobjegao s mjesta događaja. Prema preliminarnoj istrazi policije, osumnjičenik je ženu izbo nožem i preuzeo njezin automobil, nakon čega je ubrzao i naletio na ljude na ulici Ahuza. Nakon toga je izgubio kontrolu nad vozilom, izašao iz njega i prešao u drugi automobil, kojim je nastavio napadati pješake na ulici Haroshet.

Najnovije objave