Petak, 14 Juna, 2024

Glumica Jasna Diklić s unucima posadila “porodično” drvo u parku kod Druge gimnazije

Najčitanije objave

Ovog jutra prenosimo lijepu priču iz KJKP Rad Sarajevo.

Kada su ovaj put Andrej i Iris Volić preko okeana iz daleke Amerike krenuli sa tatom Ismarom u njegovo rodno Sarajevo, nisu ni slutili da im je baka Jasna Diklić pripremila lijepo iznenađenje, možda i najdugotrajnije, ono koje će iz dana u dan rasti i svjedočiti njihovoj brizi za svoj voljeni grad.

U parku kod Druge gimnazije, njihovo iznenađenje, poklon očevom, ali i njihovom, bakinom Sarajevu satkano je od prekrasnog debla i krošnje koja će svojim beharom mirisati i svakog proljeća uljepšavati Sarajlijama okoliš i jedan od najposjećenijih parkova.

Andrej Volić
Andrej Volić

Njihova baka, poznata bosanskohercegovačka glumica, ali i kolumnistica čula je za akciju preduzeća “Park” koju realizira sa građanima u ozelenjavanja sarajevskih parkova i šetališta, sadnjom novih i mladih stabala. Još od decembra Jasna Diklić dogovara i priprema iznenađenje za svoje unuke, sina i snahu u kojem su joj pomogli uposlenici preduzeća Park. Sve je već odavno spremno da kada četrnaestogodišnji unuk Andrej i dvanaestogodišnja unuka Iris dođu u Sarajevo iz SAD-a gdje žive s mamom Catherin i tatom Ismarom, svi zajedno zasade stablo, koje će rasti i svjedočiti njihovoj ljubavi, jedinstvu i sarajevskom duhu koji nose ma gdje živjeli i boravili.

Iako je januar, danas su baš bili pogodni uslovi i za sadnju, sunce i lijep dan, a temperatura nešto viša u odnosu na protekli period. Okupili su se Volići i Diklići u parku u kojem su provodili mnogo dana i godina, najviše onih srednjoškolskih jer su i baka Jasna i tata Ismar završili Drugu gimnaziju. Stoga je i logičan izbor parka u kojem od danas raste njihova prekrasna japanska trešnja, stara približno kao i Andrej i Iris. Uzgojena je u Parkovom rasadniku, a od danas uz pomoć radnika Parka unuci dame koja je itekako proslavila i zadužila ovaj grad i državu poklonili su nam zajedno još jedan dar, onaj koji možda znači život, jer svako stablo za urbanu sredinu znači pluća i kvalitetniji zrak koji svi dišemo.

Andreju i Iris želimo sretan put u SAD, uz obećanje da ćemo svi zajedno čuvati i paziti njihov poklon nama, građanima Sarajeva, u koji će ponovo i ponovo dolaziti, a kako obećaše i svoje darivanje nastaviti.

Najnovije objave