Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Čovjeku osuđenom za smrt Šabana Šaulića život se pretvorio u pakao

Najčitanije objave

U saobraćajnoj nesreći u kojoj su stradali Šaban Šaulić i klavijaturist Mirsad Kerić, Levant Alsin osuđen je na 3 godine i 3 mjeseca zatvora.

Turski državljanin, koji je pred njemačkim sudom osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su poginuli pjevač Šaban Šaulić i klavijaturist Mirsad Kerić, tokom boravka u pritvoru imao je poseban tretman zbog prijetnji koje su mu upućivali Balkanci.

Pjevač narodne muzike i klavijaturist poginuli su u nesreći 17. februara 2019. godine, nakon nastupa u Nemačkoj, kada je na vozilo u kojem su se nalazili naletio optuženi. Osim stradalih u nesreći, ozlijeđena je još jedna osoba, a Šaulićeva smrt pokrenula je lavinu emocija u Srbiji, piše Nova.rs.

Njemački portal westfalen-blatt.de objavio je u februaru 2020. više detalja o sudbini osuđenog, koji je inače rođen u Njemačkoj, ali ima turske korijene. Ubrzo nakon nesreće određen mu je pritvor jer njegova djevojka živi u inostranstvu, pa se sumnjalo da će pobjeći, pri čemu nije mogao sudu dostaviti adresu stalnog boravišta.

Spomenuti portal pak piše o tretmanu koji je imao na društvenim mrežama i u široj javnosti. Njegova fotografija, ime, prezime i drugi podaci odmah su preplavili mreže. Samim tim, pišu, po izlasku iz pritvora bio je primoran povući se iz javnosti te je živio u gradu čije ime je praktično bilo tajna.

Snažnu namjeru da se njegova fotografija ne nađe u javnosti mogli smo vidjeti i na presudi jer je na sud došao s kapuljačom na glavi, koju je sve vrijeme navlačio preko lica, i maskom, o čemu je izvještavao Deutsche Welle.

Najnovije objave