Srijeda, 21 Februara, 2024

ČEDOMIR JOVANOVIĆ: Brisel i Washington imaju plan za prekrajanje granica na Balkanu. To ne donosi ništa dobro! (VIDEO)

Najčitanije objave

Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije, izjavio je za RTV Podgorica da mogući plan Brisela i Washingtona o prekrajanju granica na Zapadnom Balkanu ne bi donio ništa dobro. Umjesto toga, regionu je potrebna drugačija Evropa koja bi bila više usmjerena ka demokratiji, a ne ukopavanju u rovove.

Jovanović je objasnio da tripartitni plan Washingtona i Brisela o interesnoj podjeli sfera na Zapadnom Balkanu nije nova ideja, već je aktuelizovana tokom 2018. godine. Suština je prekrajanje granica Zapadnog Balkana zbog toga što su planovi koji su nekada postojali ili bili loši ili su ljudi bili nesposobni da ih ostvare.

“Ovo je jedan glup plan u kojem dobro niko za sebe neće pronaći, ali na kojem se radi. Prošli su izbori u Crnoj Gori, a u ovom trenutku je najveći pritisak na Sarajevo i na Bošnjake, odnosno tu građansku opciju u Bosni od kojih se traži da pristanu na jednostavnu formulu turske, četničke i ustaške Bosne”, rekao je Jovanović za RTV Podgorica.

On smatra da u Srbiji nikome nije u interesu da se stvaraju nove tenzije. Problemi koji postoje unutar crnogorskog društva su opterećenje za Srbiju, a ne šansa. Onaj koji u tome traži šansu nije normalan.

“Mi sljedećih 100 godina Beogradom da se bavimo, pa ne bismo mogli da riješimo sve probleme koje imamo. Šta ćemo mi sada? Gasimo krizu na Kosovu, a otvaramo krizu u Crnoj Gori, sa krizom u Bosni u ovako ludom svijetu”, naglašava Jovanović.

Najnovije objave