Petak, 24 Maja, 2024

Brad Pitt pod ozbiljnim optužbama

Najčitanije objave

Zaklada Brada Pitta “Make it Right” izgradila je 109 lijepih i praktičnih kuća u New Orleansu za ljude čiji su domovi stradali 2005. godine zbog razornog uragana Katrina. No, ispalo je da su ti novi domovi samo lijepa fasada jer većina njih nije napravljena kako spada. Naime, u njima su se pojavili plijesan, termiti, drvenarija je počela truliti, dolazilo je do poplava itd., piše portal The Conversation.

Najmanje šest kuća ograđeno je daskama i napušteno, a mnogi stanovnici podnijeli su tužbe. Neprofitna organizacija, koja je izgradila kuće uz pomoć mnogih poznatih arhitekata poput Franka Gehrya, ljude koji su preživjeli jednu katastrofu uvukli su u drugu.

Stanovnici su u strahu za svoje zdravlje zbog konstrukcijskih grešaka na njihovim kućama. No, zaklada “Make it Right” nije njihove probleme riješila. Da tragedija bude još veća, ona više ne postoji. Urbani geograf Judith Keller pratio je njen rad od 2018. godine kada su stanari pokušali nagovoriti gradsko vijeće New Orleansa da pregleda kuće. No, situacija se od tada pogoršala.

Kuće su sagrađene između 2008. i 2015. godine u povijesnoj crnačkoj četvrti New Orleansa Lower Ninth Ward u kojoj uglavnom živi stanovništvo s nižim prihodima. Njihova cijena iznosila je oko 150.000 dolara, a zaklada “Make it Right” na njihovu izgradnju potrošila je oko 26,8 milijuna dolara. Oni su imali u planu stvoriti ekološki održive domove sa solarnim panelima i energetski učinkovitim sustavom grijanja i hlađenja.

Iz zaklade su rekli da je njegova misija “poboljšati dizajn i uvjete pristupačnog stanovanja” te “izgraditi kuće na najbolji mogući način”.

Najnovije objave