Utorak, 25 Juna, 2024

Šarović poručio Dodiku: Odvest ćete nas u sunovrat

Najčitanije objave

Lider SDS-a Mirko Šarović obratio se na posebnoj sjednici Narodna skupštine Republike Srpske. Govorio je o zaključcima NSRS za vraćanje nadležnosti i oštro kritikovao.

“Tragikomično je ovo što smo čuli od Čubrilovića, iz toga ne možemo izvući bilo šta na šta bismo se osvrnuli i dali svoj komentar. Ostalo nam je da svi ovih 20 minuta iskoristimo da pričamo šta mi mislimo da trebamo. I ja ću da pokušam da pogodim šta bi mogao da bude smisao, šta bi mogli da budu zaključci za koje ne znam da li su pripremljeni ili tek trebaju biti. Vjerovatno je bio pokušaj da čujemo da li idemo u implementaciju onih Zaključaka koji se tiču procesa vraćanja nadležnosti ili se možda od toga odustaje ili ćemo možda danas čuti nešto vezano za Inzkovu odluku ili nešto o Izbornom zakonu, ne znam šta će se čuti u govoru Dodika”, rekao je Šarović, prenosi N1.

Kazao je kako je njihov stav, kada je riječ o vraćanju u institucije BiH, da NSRS treba prethodne Zaključke ili da poništi ili da nastavi s provođenjem.

“Bile su dvije sjednice Vijeća ministara, od čega jedna redovna, da li nas je neko pitao o tome. Bilo je ukupno 27 tačaka sve odluke su donesene jednoglasno i za svaku odluku glasali su predstavnici iz Republike Srpske. Ko je taj ko tumači Zaključke NSRS, da nije Čubrilović koji to radi. Tužilaštvu je izdvojeno 45 hiljada maraka u jednoj od tih odluka, instituciji za koju ste govorili da je treba ukinuti. To je činjenica i to treba da se zna”, rekao je Šarović.

Dodiku je poručio kako je on najodgovorniji za trenutno stanje jer 16 godina “vlada”.

“Kako sada radite, odvest ćete nas u sunovrat”, poručio je.

Najnovije objave