Utorak, 16 Aprila, 2024

Al Pacino uništio dodjelu Oscara. Kako je to mogao napraviti?

Najčitanije objave

Devedeset šesta dodjela Oscara završila je prilično antiklimaktično, i to ne samo zato što je “Oppenheimer”, film britanskog redatelja Christophera Nolana, slovio kao glavni favorit za ovu prestižnu filmsku nagradu.

Nakon što su gledateljima širom svijeta predstavljeni filmovi koji su bili nominirani za Oscara za najbolji film, legendarni glumac Al Pacino stupio je na pozornicu kazališta Dolby u Hollywoodu kako bi otkrio tko je dobitnik najvažnije nagrade večeri.

Umjesto da najavi još jednom sve nominirane filmove, Pacino je krenuo otvarati omotnicu s imenom pobjednika. “Moje oči vide ‘Oppenheimera‘”, rekao je Pacino, što je izazvalo nesigurnost među publikom je li to bila najava ili proglašenje pobjednika, navodi Jutarnji list.

Kad je postalo jasno da je proglasio pobjednika, ekipa filma “Oppenheimer” i producenti su krenuli prema pozornici, uz burne aplauze ostalih uzvanika.

The Hollywood Reporter primijetio je da je ovaj potez Pacina oštetio ostale nominirane filmove i učinio prijenos manje napetim. Iako je “Oppenheimer” bio favorit, bilo je važno još jednom podsjetiti tko su svi nominirani za Oscara.

Sličan incident dogodio se i Elizabeth Taylor 2001. godine na dodjeli Zlatnih globusa kada je trebala proglasiti pobjednika u kategoriji najboljeg dramskog filma. Prema The Hollywood Reporteru, nije ponovila imena nominiranih filmova, iako su bila navedena na teleprompteru, već je odmah otvorila kuvertu.

Kada je netko iz publike ukazao na njezinu pogrešku, Taylor je odgovorila: “Nisam iskusna u ovome. Obično sam ja ta koja prima nagrade.”

Američki TV i radijski voditelj Dick Clark priskočio joj je u pomoć, a Taylor je potom pročitala imena svih nominiranih filmova prije nego što je proglasila pobjednika.

Najnovije objave